Reserveren

Voor reserveringen kunt u bellen met 033 - 887 33 22 gedurende onze openings-tijden.

(Voicemail berichten gelden niet als reservering).Actueel

Proeverij 'Rondje om de kerk' tijdens Hemelvaartweekend

15 mei 2017

Tóch proeven tijdens Hemelvaart
Nieuw: Proeverij Rondje om de Kerk


 


Tijdens Hemelvaart organiseren 9 horecazaken, waaronder 't Filmhuys, die rondom de Sint Joriskerk liggen Proeverij Rondje om de Kerk. Naast 't Filmhuys, doen Pitchers, Den Postenmaeker, ’t Nonnetje, Happerij & Tapperij & Stadscafé In den Grooten Slock, nul33, Queens, Livingstone en Café Onder de Linde mee. De proeverij is een knipoog naar Proef Amersfoort, dat altijd tijdens dezelfde periode werd gehouden.


 


Het initiatief van Proeverij Rondje om de Kerk komt van Willeke & Rolf Coenen van ’t Filmhuys en Marissa Blijham & Ton de Kruyf van nul33. “Gasten op een leuke en laagdrempelige manier kennis laten maken met je zaak en je menukaart. Dat is altijd het idee van Proef Amersfoort geweest en dat is ook de essentie van Proeverij Rondje om de Kerk. De 9 deelnemende zaken serveren gerechtjes van hun kaart of laten een andere specialiteit proeven, een speciaal bier bijvoorbeeld of een bijzondere koffie. Dit alles voor een leuke prijs. Zo kan iedere zaak zijn eigen draai geven aan de proeverij en krijgen de gasten een goede indruk van de verschillende restaurants en cafés die deelnemen.”


 


Stempelkaart
Proeverij Rondje om de Kerk start op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei en duurt t/m zondag 28 mei. Gasten zijn welkom vanaf 12.00 uur. De deelnemende zaken hebben ieder een eigen invulling, ook wat betreft de aanvangs- en eindtijden van hun eigen proeverij. Het programma wordt kenbaar gemaakt op de eigen Facebook-pagina en ook in de horecagelegenheden zelf. Als gast ontvang je in de deelnemende zaken een stempel op speciaal gemaakte stempelkaarten. Ben je bij 3 zaken of meer geweest, dan krijg je na het Hemelvaart-weekend in een van de deelnemende zaken naar keuze een korting van 10%.


 


Facebook
Proeverij Rondje om de Kerk heeft een eigen Facebook-pagina. Hierop staat alle info en geven de deelnemende zaken ook een indruk van de gerechten en/of dranken die zij laten proeven en de tijden waarop je als gast terecht kunt.


 


Bezoek de Sint Joriskerk
Tijdens Proeverij Rondje om de Kerk kunnen gasten op een aantal dagen ook een kijkje nemen in de prachtige Sint Joriskerk voor slechts 1 euro. De kerk gaat hiervoor speciaal open op donderdag, van 14 tot 17 uur. Op vrijdag en zaterdag is de kerk te bezichtigen van 11 tot 17 uur. Ook kun je via Gilde Amersfoort een uitgebreide rondleiding boeken (www.gildeamersfoort.nl).Klik hier om terug te gaan naar het overzicht.

Lekker borrelen

Fondue & Gourmet  

Goede wijnen

partners